Terug naar overzicht

Aders

Hoe werkt het?

Cutera Laser adertherapie voor gezicht en lichaam

Voor vrouwen en mannen met alle huidtinten en -typen

Het Cutera Laser verschil.
De Cutera Laser combineert de ideale lasergolflengte met de meest flexibele parameters en biedt zo een superieur lasersysteem voor de bloedvaten. Het systeem kan een grote verscheidenheid aan bloedvaten, van kleine spinaders tot diepe, blauwe reticulaire aders snel, veilig en effectief behandelen. Patiënten met donkere, lichte of gebruinde huid kunnen voortreffelijke resultaten bereiken.

Hoe werkt Cutera Laser adertherapie?
De Cutera Laser geeft pulsen lichtenergie af waardoor het bloed in de ader stolt, zodat het bloedvat uiteindelijk wordt vernietigd en later door het lichaam wordt geabsorbeerd. De bloedstroom wordt dan naar dieper onder het huidoppervlak gelegen aders geleid, wat er de juiste plaats voor is.

Wie kan worden behandeld met de Cutera Laser?
De Cutera Laser heeft een uniek ontwerp en lange golflengte zodat patiënten met iedere huidtint kunnen worden behandeld. Uw arts zal u laten weten of Cutera Laser adertherapie juist voor u is.

Welke soorten aders kunnen worden behandeld?
De Cutera Laser kan ontsierende aders overal op het lichaam verwijderen. Kleine adertjes in het gezicht (of ‘telangiëctasie’) kunnen snel worden behandeld zonder blauwe plekken of complicatie. Spinaders en grote blauwe aders in de benen kunnen ook met uitstekend resultaat worden behandeld. Kronkelige spataders zijn geen goede kandidaten. Een zorgvuldige evaluatie met uw arts zal u helpen bepalen welke bloedvaten kunnen worden behandeld en wat de beste behandelingsmethode is.

Hoe werkt dit in vergelijking met sclerotherapie?
Uw arts zal u adviseren wat de beste handelwijze is, maar veel artsen en patiënten geven de voorkeur aan Cutera Laser adertherapie omdat er geen pijnlijke injecties zijn. 

Hoe zit het met bloedblaren en wijnvlekken?
Bloedblaren of ‘hemangiomen’ reageren goed op Cutera Laserbehandeling, gewoonlijk met slechts één sessie. Patiënten met wijnvlekken en andere vaatlaesies die het zoeken naar een oplossing al hadden opgegeven, zijn opgetogen over het succes van hun Cutera Laser vaatbehandelingen. Raadpleeg uw arts voor een grondige evaluatie.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Vaak zijn één of twee behandelingen voldoende voor een patiënt. Hoeveel behandelingen nodig zijn, hangt echter af van het aantal, de kleur en de grootte van de behandelde bloedvaten. Omdat de individuele resultaten variëren, dient u uw arts te raadplegen over uw specifieke aandoening.

Doen de behandelingen pijn?
De meeste patiënten hebben een prikkend gevoel wanneer de energiepulsen door het handstuk worden toegediend. Hoewel er gewoonlijk geen lokale verdoving of pijnstillers nodig zijn, verkiezen veel patiënten om vóór de behandeling een lokale verdoving te gebruiken. Na de behandeling is er minimaal tot geen pijn. 

Wat gebeurt er na de behandeling?
Na de behandeling kan er sprake zijn van roodheid of blauwe plekken. 

Als grotere aders worden behandeld, kan er gedurende enkele weken of maanden na de behandeling een bruinachtig pigment te zien zijn. Aan patiënten die aan hun benen zijn behandeld, wordt aangeraden korte tijd steunkousen te dragen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?
Veel patiënten ervaren weinig of geen bijwerkingen, maar de meest voorkomende bijwerkingen zijn lichte roodheid en plaatselijke zwelling van de huid. Deze bijwerkingen duren gewoonlijk minder dan 24 uur. Sommige patiënten hebben blauwe plekken en in zeldzame gevallen kunnen blaren voorkomen. Raadpleeg uw arts voor volledige informatie over de voordelen en risico’s van de behandeling. 

Veel patiënten ervaren weinig of geen bijwerkingen, maar de meest voorkomende bijwerkingen zijn lichte roodheid en plaatselijke zwelling van de huid. Deze bijwerkingen duren gewoonlijk minder dan 24 uur. Sommige patiënten hebben blauwe plekken en in zeldzame gevallen kunnen blaren voorkomen. Raadpleeg uw arts voor volledige informatie over de voordelen en risico’s van de behandeling. 

Moet ik mijn activiteiten na de behandeling beperken?
Gewoonlijk hervatten de patiënten de meeste normale activiteiten onmiddellijk. Het wordt echter aangeraden intensieve activiteiten zoals zware lichaamsoefeningen de eerste 24 uur na de behandeling achterwege te laten. Het wordt aanbevolen zonnebrandcrème te gebruiken op behandelde plekken die aan de zon worden blootgesteld. Zoals altijd is het beter om blootstelling aan de zon te beperken.

Wanneer zie ik de resultaten?
Bij de meeste patiënten vertoont het merendeel van de behandelde aders aanzienlijke verbetering binnen twee tot zes weken na de behandeling. Het is echter ook mogelijk dat uw eindresultaten pas na enkele maanden zichtbaar zijn. Na verloop van tijd kunnen nieuwe aders verschijnen, maar ook deze kunnen worden verwijderd met de Cutera Laser. 

Prijs aanvragen