Dr. Ph. Houtmeyers

Dr Houtmeyers is Erkend plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg (RIZIV 1-4777355-210) te AZ Nikolaas (Sint-Niklaas, Beveren en Temse). Hij is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische chirurgie. Tevens is hij fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum (FCCP).

Dokter Houtmeyers studeerde af aan de universiteit van Gent met grote onderscheiding in 2006.

Hij specialiseerde zich tot plastisch chirurg aan het Universitair Ziekenhuis van Gent binnen de dienst van Prof. Dr. Blondeel en Prof. Dr. Monstrey. Binnen deze opleiding werd een bijzondere bekwaamheid verworven in het domein van de microchirurgie met uitvoeren van meest geavanceerde vrije flap technieken, met in het bijzonder de borstreconstructie door middel van eigen weefsel (DIEP flap).

Hij studeerde af in 2012 met een eerste plaats nationaal en was winnaar van de Pfizer Educational Grant. Dr. Houtmeyers bekwaamde zich verder in de esthetische chirurgie van borst, gelaat en lichaam door het bijwonen van internationale congressen en visits.

Eveneens werd een bijzondere expertise verworven in het domein van de genitale chirurgie (zowel esthetisch als reconstructief) onder leiding van Prof. Dr. Monstrey. Hij bleef dan ook na zijn opleiding verbonden aan het UZ Gent als staflid. Hij is auteur van verschillende internationale artikels en schreef enkele hoofstukken in gerenommeerde boeken binnen de plastische heelkunde.