Terug naar overzicht

Borsten

Borstverkleining

Overmaatse en zware borsten kunnen allerlei lichamelijke klachten veroorzaken zoals nek- en rugpijn en uitslag in de borstplooi. Ook veel vrouwen kiezen voor een borstverkleining omwille van esthetische redenen en willen borsten die meer in verhouding zijn met de rest van hun lichaam.

Bij een borstverkleining wordt overtollig klierweefsel en huid verwijderd om de cupmaat te verminderen. Indien gewenst kan het tepelhof eveneens verkleind worden. Bij een borstverkleining wordt uw tepel steeds terug hogerop de borst geplaatst en het is dus een combinatie van een verkleining en lifting van de borst.

Aangezien de tepel gelift wordt, zijn littekens rondom het tepelhof en veticaal naar de borstplooi onvermijdelijk. Afhankelijk van de hoeveelheid weefsel dat verwijderd wordt, zullen er ook littekens zijn in de borstplooi.

De noodzakelijke littekens zullen uitvoerig besproken worden tijdens de inleidende consultatie.

De uiteindelijke cupmaat zal voornamelijk bepaald worden door de grootte van de borst voor de operatie. Er zal steeds gestreefd worden naar een cupmaat die bij uw lichaamsbouw past.

TERUGBETALING

Een borstverkleining zal dikwijls grotendeels vergoed worden door de mutualiteit. Hiervoor is voorafgaand een goedkeuring noodzakelijk. Tijdens de eerste consultatie zal u een aanvraagformulier meekrijgen.

Prijs aanvragen