Terug naar overzicht

Pigment en Littekens

Hoe werkt het?

Wat is LimeLight Facial? 
LimeLight Facial is een nieuwe, niet-invasieve methode van huidverjonging met behulp van Cutera’s LimeLight. De procedure heeft het voordeel dat de huidtint en oppervlakkige onvolkomenheden die samengaan met ouder worden en zonschade worden verbeterd. 

Welke zones kunnen worden behandeld? 
LimeLight Facial is ideaal voor ieder deel van uw gezicht, hals en decolleté met rode huid, telangiëctasie (kleine adertjes) of levervlekken. Lichte levervlekken (met weinig contrast) die vroeger moeilijk te verwijderen waren, reageren heel goed op behandeling. 

Wat doet de behandeling? 
Door Programma A, B of C te kiezen, kan uw arts LimeLight Facial aan uw huidtype aanpassen en de bruin en/of rood gepigmenteerde zones van uw huid selectief behandelen. De verwarming van de gepigmenteerde bruine of rode cellen veroorzaakt het therapeutische effect. 

Hoe voelen de behandelingen aan? 
Wanneer de lichtpuls wordt toegediend, hebben de patiënten een licht prikkend of stekend gevoel. Het wordt aanbevolen de huid vóór een vaatbehandeling met gel af te koelen. 

Verdoving of pijnstillers zijn gewoonlijk niet nodig. 

Hoe lang duren de behandelingen? 
De duur van de behandeling hangt af van het gedeelte van het lichaam dat wordt behandeld. De meeste behandelingen duren minder dan een uur. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 
Gewoonlijk zijn één tot drie behandelingen voldoende om resultaten te zien. Er kunnen aanvullende behandelingen worden aanbevolen, vooral bij huid met overmatige zonschade. 

Wat gebeurt er na de behandeling? 
Vlak na de behandeling worden bruine vlekken donkerder en kan uw huid er enigszins rood uitzien. Het behandelde gebied kan iets gezwollen zijn. Dit duurt gewoonlijk een paar uur en mogelijk een dag of langer. U kunt make-up aanbrengen om de rode kleur te verbergen. 

Wanneer zie ik de resultaten? 
Binnen één tot drie weken zullen de donkere vlekken afschilferen en vervagen. Diffuse roodheid of telangiëctasie vermindert en uw gevlekte teint verbetert. 

Zullen de vlekken en roodheid na enige tijd terugkomen? 
Nieuwe levervlekken, telangiëctasie en diffuse roodheid kunnen terugkomen bij nieuwe zonschade; maar ook die kunnen worden behandeld. Denk eraan om altijd zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor aan te brengen als u buiten bent om zonschade en het ontstaan van nieuwe vlekken en diffuse roodheid zoveel mogelijk te beperken. Rosacea is chronisch en kan niet worden ‘genezen’ met een laserlichtbron, maar het uiterlijk kan worden verbeterd. 

Prijs aanvragen