Terug naar overzicht

Lichaam

Bilvergroting

Bij een bilvergroting wordt de grootte en de vorm van de billen aangepast. Een bilvergroting kan worden uitgevoerd met behulp van implantaten of met lichaamseigen vetweefsel (lipofilling).

Bij het gebruik van implantaten wordt er een verticale incisie gemaakt van een zevental cm ter hoogte van de bilplooi. Door gebruik te maken van deze natuurlijke figuurnaad, zal het litteken praktisch onzichtbaar zijn. De prothesen worden steeds tussen de grote bilspier geplaatst. De bilimplantaten zijn met silicone gevuld, vergelijkbaar met de gekende borstprothesen. Ook bij bilimplantaten kan de vorm rond of anatomisch zijn, deze keuze wordt voornamelijk bepaald door de vorm en grootte van uw billen. De keuze hiervan zal in samenspraak met de chirurg gebeuren.

Bij lipofilling wordt vetweefsel gebruikt dat elders op het lichaam via liposuctie verkregen is. Het vetweefsel wordt verwerkt en daarna opnieuw geïnjecteerd ter hoogte van de billen. Op deze manier wordt de nieuwe vorm van de billen tijdens de ingreep geboetseerd. Bij deze techniek zijn er geen littekens.

Prijs aanvragen