Terug naar overzicht

Gelaat

Ooglidcorrectie

De ogen staan centraal in het aangezicht en zijn belangrijk bij onderlinge verbale en non-verbale communicatie. Veroudering in het aangezicht valt meestal het eerste op rondom de ogen. Ter hoogte van de bovenste oogleden is er frequent een huidoverschot en ter hoogte van de onderste oogleden is er dikwijls een combinatie van huidoverschot en een verzakking van vetweefsel wat zorgt voor wallen. Deze veranderingen zorgen voor een vermoeide of kwade blik en een verouderd uitzicht rondom de ogen. Een ooglidcorrectie of blepharoplastie corrigeert deze afwijkingen en kan onder lokale verdoving worden uitgevoerd.

BOVENSTE OOGLEDEN

Veroudering van de bovenste oogleden gaat vooral gepaard met een huidoverschot. Dit zal resulteren in zwaar aanvoelende oogleden en een vermoeide blik. In uitgesproken gevallen kan dit huidoverschot zelfs het zicht belemmeren.

Bij sommige patiënten is er een vetoverschot ter hoogte van de ooghoek, anderen hebben juist een uitholling van het bovenste ooglid. Ook deze afwijkingen kunnen gecorrigeerd worden tijdens een ooglidcorrectie.

Bij een standaard blepharoplastie of ooglidcorrectie zal enkel het huidoverschot weggenomen worden. Het litteken valt exact in de plooi van het ooglid en geneest altijd zeer mooi. Indien er teveel vet aanwezig is, kan dit eveneens weggenomen worden. Bij uitgeholde ogen kunnen vetinjecties (lipofilling) de jeugdige en volle oogleden herstellen. Dit is erg persoonsafhankelijk en zal voor de ingreep besproken worden.

ONDERSTE OOGLEDEN

Veroudering van de onderste oogleden gaat gepaard met een combinatie van huidoverschot en verzakking of uitpuiling van vetweefsel. Het huidoverschot resulteert in fijne rimpeltjes en het vetweefsel zorgt voor de typische wallen onder de ogen.

Beide problemen worden gecorrigeerd door een ooglidcorrectie. De wallen worden verwijderd zodat de overgang van ooglid naar wang opnieuw verzacht wordt. De rimpels worden gecorrigeerd door het verwijderen van het huidoverschot.

Wanneer er geen overtollige huid is en alleen de vetzakjes verwijderd moeten worden, kan dit via de binnenkant van het ooglid gebeuren zonder een litteken in de huid te maken.

Prijs aanvragen